ATPS
Proiecte

Proiecte

Doamna profesoară

Didacticum

Îți amintești cum au fost primele zile în rolul de profesor? Toți începem cu entuziasm și când sistemul se dezvăluie cu toate neajunsurile evidente încep să apară și momentele în care vrem să renunțăm. Până la urmă nu schimbăm noi lumea, nu? Dar oare nu era asta intenția noastră ultimă? Să participăm benefic la o schimbare ce suntem conștienți că numai din educație vine?
Oamenii care ne mobilizează în această direcție și ne ajută să rămânem sunt nu doar mentori. Sunt prieteni. Sunt expresii ale convingerilor apărute din experiența și maturitatea profesională în care egoul este jos. Iar dăruirea se face printr-o atentă punere la punct cu elemente de specialitate, dar și cu aspecte de curriculum subtil.
Programul urmărește punerea în legătură, într-un cadru informal, unu la unu, a unui mentor Didacticum cu un debutant în învățământ. Primul ajutor dăruit va fi kitul de supraviețuire al profesorului debutant elaborat în zilele școlii de vară.

Supereroi la școală

Supereroi la școală este proiectul de suflet al unor oameni care își doresc și pot să ofere înapoi comunității, să ajute copiii din mediul defavorizat să meargă la școală, să fie mai buni și mai fericiți.

Dăruiește o bucurie

Cu Ocazia Sărbătorilor de Iarnă, noi, Asociația Tinerilor Pedagogi din Sibiu, ne-am gândit să facem o mică bucurie copiilor nevoiași din județ și din mărginime.
Cu un minim efort am reușit să încheiem cu bine toate cele trei zile de strângere de cadouri.
Le mulțumim tuturor celor care au făcut ca acest proiect să prindă culoare.
P.S. Am adunat 170 de cadouri = 170 de copii fericiți!!! ❤

Dar din dar se face rai! Cu ajutorul vostru, am realizat acest proiect frumos! Mulțumim tuturor pentru ajutorul și sprijinul acordat!

8 martie și un zâmbet

Pioșenie. Curriculum dezvăluit.
Pare că ne-am dus acolo să le oferim o felicitare și o portocală. De fapt, ne-am dus să le cerem noi ceva. O îmbrățișare. Vârstnicii au capacitatea să vadă și să trezească ce e frumos în noi. În prezența lor, blândă și răbdătoare, valorile apar și ți-e aproape rușine să nu le duci mai departe.
Ne vom strădui să punem în proiectele noastre ce am învățat azi!

Ziua Pământului

Odată cu sosirea vacanței de Paște am ales să marcăm Ziua Pământului prin diverse sctivități. Noi, membrii Asociației Tinerilor Pedagogi din Sibiu ne-am înarmat cu zâmbete și multă voie bună și am pornit spre Centrul de plasament din comuna Orlat. Acolo am petrecut câteva ore de vis împreună cu cei mici, timp în care ei au învâțat că ei pot realiza diferite jucării sau instrumente muzicale din materialele pe care le au în jurul lor, astfel ajutând la păstrarea Planetei cât mai curată.
Vă mulțumim tuturor celor care ați fost implicați în această activitate!

ATPS reconfigurează o sală de clasă

Peste 160 de zile de școală. Cu un program care, de cele mai multe ori, ajunge la 8 ore pe zi.
Atât petrec elevii români într-o sală de clasă, într-un an școlar.
Vă amintiți cum arăta sala de clasă în care ați intrat zi de zi din toamnă până la mult așteptata vacanță de vară? Cum era banca în care vă așezați? Știți cum arată o sală de clasă acum? Probabil la fel.
Lansăm un nou proiect în care ne propunem să reconfigurăm o sală de clasă. Venim cu tot ce e nevoie: viziune modernă, optimizarea spațiului, calibrarea cu cerințele actuale, zugrăveală proaspătă, mâini, idei și entuziasm de tineri pedagogi! Vom implementa proiectul împreună cu învățătoarea, elevii, părinții și partenerii ATPS.
Suntem pedagogi și suntem convinși că sala de clasă este al treilea profesor (Malaguzzi, 1993).
Ne dorim să ștergem de praf umerii acestuia.

Minunea

Am avut parte de o seară de miercuri plină de suflete mari, oameni buni și nu în ultimul rând plină de emoție. ❤
Mulțumim tuturor celor care și-au rupt din timpul personal pentru a susține o cauză nobilă, dar mai ales celor de la Hug The Plate și Sory Sibiu pentru ajutorul acordat.

Spiridușii lui Moș Crăciun

Asociația Tinerilor Pedagogi din Sibiu organizează în acest an a doua ediție a strângerii de donații destinată copiilor nevoiași din împrejurimile Sibiului cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Se pot duce hăinuțe, jucării, sau orice credeți de cuviință (mai puțin alimente perisabile). Cadourile pot fi aduse la standul nostru din cadrul Departamentului de Pregătire a Personalului Didactic, în incinta facultății de Drept, începând cu data de 02.12. 2019 și până în data de 18.12.2019, în intervalul orar atașat.
Vă așteptăm cu mare drag pentru a face sărbătorile și celor mai puțin norocoși un prilej de bucurie!❤