ATPS
Supereroi la școală

Supereroi la școală

Supereroi la școală” este proiectul de suflet al unor oameni care își doresc și pot să ofere ceva înapoi comunității, să ajute copiii din mediul rural, defavorizat, pentru ca ei să fie mai buni, mai deștepți și mai fericiți decât au fost cu o zi în urmă. Săptămână după săptămână, puțin câte puțin, îi ajutăm să învețe și să crească mari, să aibă o șansă mai bună ca viața lor să fie mai ușoară și mai frumoasă.Inspirați de Asociația Casa Bună și munca extraordinară pe care o fac Valeriu Nicolae și echipa lui de voluntari, ne-am dus și noi în Porumbacu de Jos, Porumbacu de Sus, Scoreiu, Sărata și Colun și am început să facem și noi bine de dragul binelui.

Mergem din sat în sat și lăsăm în fiecare casă în care intrăm un laptop, un zâmbet, o îmbrățișare, portocale și orice mai putem lăsa pentru a suplini o nevoie sau îndeplini o dorință. Credem cu tărie în educație și o susținem oricât și oricum putem.Supereroii acestei povești sunt copiii! Superputerea lor este că au ambiția și dorința să învețe și să fie mai buni, chiar și atunci când în casă este frig, stomacul este gol, iar hainele sunt prea subțiri sau murdare. Suntem onorați să fim așa aproape de acești mici supereroi în propria lor creștere și să fim inspirați de puterea lor împotriva neajunsurilor. Îi vedem cum se transformă de la o întâlnire la alta, și ne bucurăm de fiecare dată când părinții și învățătoarele ne confirmă că ceea ce facem împreună se vede și contează.

Noi suntem I.T. Perspectives, o firmă de IT din Sibiu, și investim experiența noastră în proiecte, planificare și executare, precum și resursele de care dispunem, ca să oferim copiilor ceea ce nu își permit să își dorească sau să ceară părinților sau bunicilor. IT Perspectives este „despre oameni”, atât în mediul profesional cât și dincolo de el. Din fericire avem alături de noi mulți oameni frumoși și generoși care ne împărtășesc viziunea și ne ajută să ne îndeplinim misiunea în acest proiect.

Suntem și Asociația Tinerilor Pedagogi din Sibiu (ATPS) – oameni care se pregătesc să fie (sau sunt deja) învățători și îndrumători pentru copii, care au răbdarea, cunoștințele și empatia să îi ajute în aventura pe care o numim „școală”. Voluntarele ATPS sunt supereroine în acest proiect pentru că își dedică timpul și experiența lor ca să fie alături de copii și știu cel mai bine cum îi putem susține în educație. Ele fac mai mult decât să se întâlnească săptămânal cu ei și să îi ajute la teme; îi ascultă și le dau sfaturi, râd și plâng împreună, le arată că se poate să crești mare, frumos și fericit, și că școala este un loc care nu trebuie să sperie sau să plictisească.Vom mai scrie despre ce facem și vă invităm să ne urmăriți aici, să aflați despre lucrurile frumoase și mai puțin frumoase din viața acestor copii, despre succesele și insuccesele pe care le avem împreună, să le aflați poveștile și să puteți să îi susțineți la rândul vostru.